Geen wildwesttaferelen in Duiven, maar wel 50 keer raak geschoten. Een tentoonstelling van de Foto Klub Duiven biedt 50 foto’s in het Remigiusgebouw aan de Visserlaan 35. Ik ben geïnteresseerd in de foto’s. Wegdromen via de lens van een ander, lekker associëren of soms gewoon een directe klik met het plaatje tegenover me. Het technische gedeelte laat ik langs me heen glijden. Andere bezoekers denken daar anders over. Ik hoor mannen praten over technische details en ‘lucky shots’ met in hun hand een mooie camera. Met mijn telefoontje zullen zij de vruchten van mijn fotografie niet erg kunnen waarderen. Maar goed, ik hang ook niet aan de muur bij Foto Klub. Maar ik heb mijn eigen blog over Duiven, dat dan weer wel.

De nog onbekende kunstenaar mag zich melden voor vernoeming bij de foto.

 

We mochten ook onze top-3 samenstellen en dat vond ik dan weer erg leuk. Eigenlijk had bovenstaande foto moeten winnen voor de ultieme Duiven promotie. Toch heb ik na rijp beraad met mezelf voor drie andere opties gekozen.

Mijn nummer 1 is een landschap. Ik houd van landschappen en deze had in mijn ogen het meeste om in weg te dromen en te kijken. Natuurlijk is een mooie zonsondergang altijd prettig om naar te kijken.

Ook hier mag de fotograaf zich melden voor vernoeming. En dan graag meteen even melden of het wel een zonsondergang is.

 

Voor de tweede plek heb ik gekozen voor een volgens mij gecomponeerde foto van een grote stad met wolkenkrabber. Hoe het gedaan is, weet ik niet. Maar met de lichteffecten geeft het een machtige city-jungle weer.

Deze fotograferende globetrotter mag zich ook melden voor vernoeming.

 

Bij de nummer drie moest ik denken aan een parodie op de bestseller “Fifty shades of grey”, het ondeugende boek van de hedendaagse vrouw met allerlei gereedschap. Maar vrij vlot erna verscheen de persiflage “Fifty shades of shed’ . Wat doet de hedendaagse man in zijn schuurtje aan ondeugende zaken? Voor mij dus de nummer 3.

Zowel fotograaf als object in het schuurtje mogen zich melden voor vernoeming.

 

Even kijken bij de fotoclub van Duiven, voor de vlotte lezers kan het zondag 12 november nog tot 16.00 uur. Waarom fotoclub in Duiven met een k geschreven wordt is me een raadsel.

 

 

About the Author

Duivenaar

Gewoon een Duivenaar in Duiven. Hier wonen, leven, wandelen, kijken, genieten, een mening hebben, verbazen of zelfs boos worden. Daar schrijf ik over de komende tijd. Vind je dat ook leuk, reageer als je wil of abonneer je op dit Duivenblog. Je krijgt dan automatisch bericht via je email. Direct reageren mag ook: sprakeloosistiti@gmail.com. Misschien komen we elkaar wel tegen, hier of ......in Duiven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *