Voordat ik in mijn leven ooit in Duiven was geweest, herinner ik me een fietstocht vanuit Nijmegen via het veer bij Pannerden. Ik heb toen door Loo en Groessen gefietst. Duiven-Zuid was nog in aanbouw. Niet wetende dat ik ooit een Duivenaar zou worden, was ik meteen verrukt van de hoofdstraten van beide dorpjes. Eerst fietste ik door de Dorpsstraat in Groessen. Om met het pontje bij Huissen terug te komen naar Nijmegen, kwamen we vanzelfsprekend door Loo. Als Dorpstraat en Brink van het alom bekende Monopoly-spel ergens hun Ons Dorp hebben gepikt, dan moeten de voorbeelden in Loo en Groessen hebben gelegen. Ruim 25 jaar later vind ik de beide hoofdstraten van nog steeds juweeltjes. Tijd om ze maar eens op de foto te zetten. Als eerste reed ik naar Loo.

 

Ik nam me voor om ongeveer iedere vijftig meter een foto te nemen. Een soort ‘50 steps of Loo’ zullen we maar zeggen. Je hoeft niet zo heel veel moeite te doen om mooie foto’s te maken, dat wist ik al. Ik heb het dan over de voorstelling van de plaatjes, niet het technische gedeelte natuurlijk. Op de terugweg na zo’n halve kilometer nog een paar kiekjes en dan lukt het wel om er pakweg 8 te kiezen. Een impressie van de Loostraat die ik voor het gemak dan maar even omdoop tot Brink Ons Dorp.

 

Als je dan doorrijdt naar Groessen lijkt het bijna een wereldstad vergeleken bij Loo. Ik zigzag een beetje door de Dorpsstraat van Ons Dorp. Het is beduidend drukker, de eerste mensen komen thuis van het werk. Iets meer mensen op straat die dan vriendelijk goedendag zeggen, maar toch een beetje vreemd kijken naar de fotograferende Duivenaar. Misschien zijn ze wel trots op hun dorp, maar beseffen ze wel hoe dorps het dorpsaanzicht nog is? Ik weet het niet, maar buiten monopoly moet ik ook vaak denken aan Wim Sonneveld, Het dorp.

 

 

 

About the Author

Duivenaar

Gewoon een Duivenaar in Duiven. Hier wonen, leven, wandelen, kijken, genieten, een mening hebben, verbazen of zelfs boos worden. Daar schrijf ik over de komende tijd. Vind je dat ook leuk, reageer als je wil of abonneer je op dit Duivenblog. Je krijgt dan automatisch bericht via je email. Direct reageren mag ook: sprakeloosistiti@gmail.com. Misschien komen we elkaar wel tegen, hier of ......in Duiven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *