Genieten van de kleine dingen in het leven. Dat is een kunst die niet iedereen verstaat. Ook ik in ieder geval niet. Nu hoeft het niet altijd groter, mooier en beter, maar volgens mij heeft iedereen wel een beetje dat het gras elders groener is. Of de beurs van een ander is beter gespekt en bovenal dat het weer in bijvoorbeeld Portugal een stuk fijner is. Toch kan ik bewust genieten van een korte wandeling met de hond naar een vast ijkpunt. Langs de Veldweg is een stukje landbouwgrond dat door een oudere tuinier wordt bewerkt. Ik ken de man niet, maar we zeggen elkaar wel eens goedendag als hij aan het werk is en ik kom langs met de hond. Het stukje land is een weerspiegeling van de seizoenen.

 

 

Zo maakte ik op een warme septemberzondagavond een foto van zijn landje. Het was nog aangenaam weer, maar de boerenkool was al (bijna) goed. Alleen de vorst moest er nog overheen. Ik dacht laat dat nog maar een tijdje duren. In de loop der jaren begin ik de seizoenen af te lezen aan het veldje. In de vroege lente komt een moment dat er geploegd gaat worden. Daarvoor is het een troosteloos stukje land. Niet veel later worden er plantjes gezet. Ik weet niet eens altijd wat. In ieder geval ook in het midden een aantal vierkante meter maïs. Naar mate de maanden verstrijken worden de maïspollen, noem je dat zo, groter. Ook staan er bonen en aardappels.

 

Het perceel weerspiegelt de seizoenen, of andersom, de seizoenen worden door het perceel bevestigd. Eigenlijk heel gewoon, maar ik kan ervan genieten. Vandaag was het koud in Duiven, net boven nul en het had gevroren. Zal de boerenkool nog op het land staan? Ondanks de kou en lichte tegensparteling van de hond, liep ik verder dan gepland. Even naar het landje kijken! Ja, het stond er nog. Maar veel was het niet. Nog even en de laatste boerenkool zal zielig op het land staan. Ongebruikt en voor niets boven de grond gekomen. Het is dan echt winter. Maar vandaag is het koud in Duiven. Het landje gezien en weer snel naar binnen.

 

About the Author

Duivenaar

Gewoon een Duivenaar in Duiven. Hier wonen, leven, wandelen, kijken, genieten, een mening hebben, verbazen of zelfs boos worden. Daar schrijf ik over de komende tijd. Vind je dat ook leuk, reageer als je wil of abonneer je op dit Duivenblog. Je krijgt dan automatisch bericht via je email. Direct reageren mag ook: sprakeloosistiti@gmail.com. Misschien komen we elkaar wel tegen, hier of ......in Duiven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *