De zon scheen op zondagmiddag verleidelijk, maar het was guur. De wind was stevig en dat maakte de gevoelstemperatuur zoals dat heet hoogst onaangenaam. Vroeger was het gewoon koud, maar nu geloven we dat pas bij het benoemen van die gevoelstemperatuur. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en wilde toch even bij Loo checken hoe het water stond. Het was meteen duidelijk dat er nog geen alarmfase was. De stoerdere Duivenaren waren op de fiets, maar ik wilde slechts een paar foto’s schieten en reed naar Huis Loowaard. Ze hoeven nog niet te roeien om binnen de ‘kasteelmuren’ droge voeten te behouden.

 

 

Snel even een paar plaatjes schieten terwijl op de achtergrond twee jongens uitleggen aan een Engelssprekende dame hoe het zit met de rivieren in Nederland. Ik constateer dat Ruimte voor de rivier klaarblijkelijk werkt. De komende dagen stijgt het water nog om maandagavond op het hoogste punt te staan. Mochten de prognoses anders gaan uitwijzen, dan zal ik opnieuw even controleren.

About the Author

Duivenaar

Gewoon een Duivenaar in Duiven. Hier wonen, leven, wandelen, kijken, genieten, een mening hebben, verbazen of zelfs boos worden. Daar schrijf ik over de komende tijd. Vind je dat ook leuk, reageer als je wil of abonneer je op dit Duivenblog. Je krijgt dan automatisch bericht via je email. Direct reageren mag ook: sprakeloosistiti@gmail.com. Misschien komen we elkaar wel tegen, hier of ......in Duiven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *