Vanavond, 12 februari 2018,  konden liefhebbers in de Ogtent zich warmen aan de zoete herinneringen van het Dickens Festival 2017 in Duiven. De Video Club Duiven heeft een 55 minuten durende impressie gemaakt van het uitbundige werk van de vele vrijwilligers die in de sneeuw en kou de derde versie tot een succes hebben gemaakt. De voorzitter/projectleider en duizendpoot van het Duivense Dickens Festival, André Oudendag, hoopt bij de vierde versie op iets beter weer. Maar moet hij ook toegeven de sneeuwplaatjes zijn natuurlijk onvergetelijk.

Bij het kijken van de impressies komen twee gedachten bij me op. Wat een kracht en enthousiasme zit er in de Duivense gemeenschap. Dat moeten we koesteren. De PvdA Duiven zal er alles aan doen om deze krachten te blijven enthousiasmeren. We zullen de verbinding tussen groepen mensen moeten blijven maken om het vrijwilligerswerk ook in tijden van individualisering mogelijk te maken.

Een tweede gedachte is ook enige trots op de sociaaldemocratie, dus ook op de PvdA en haar voorgangers. Zonder dappere mannen en vrouwen uit het verleden zou het nooit gelukt zijn om de bittere armoede uit de tijd van Charles Dickens te bestrijden in ons land. Vakbonden, feministen, boeren en fabrieksarbeiders die gevochten hebben voor hun rechten. Hoe romantisch Charles Dickens in het Duivense Horsterpark ook is neergezet, de realiteit was bitter en hard. Het leert me dat we nooit achterover moeten leunen in de hedendaagse tijd en oog moeten blijven houden armoede in de deze tijd. PvdA Duiven blijft waken voor kinderen die niet mee kunnen doen door geldzorgen van hun ouders. Schuldenproblematiek blijft een hot issue, ook nu het economisch voor de wind gaat. PvdA Duiven wil Samen Vooruit.

About the Author

Duivenaar

Gewoon een Duivenaar in Duiven. Hier wonen, leven, wandelen, kijken, genieten, een mening hebben, verbazen of zelfs boos worden. Daar schrijf ik over de komende tijd. Vind je dat ook leuk, reageer als je wil of abonneer je op dit Duivenblog. Je krijgt dan automatisch bericht via je email. Direct reageren mag ook: sprakeloosistiti@gmail.com. Misschien komen we elkaar wel tegen, hier of ......in Duiven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *