Vincent Sprakel

kandidaat voor de PvdA in de gemeente Duiven

 

De dames van Go Clean de Liemers hebben een groot knuffelgehalte nu de verkiezingen aanstaande zijn. Moties worden snel ingediend om het werk van Go Clean Liemers te ondersteunen om statiegeld op plastic flesjes en blikjes te krijgen. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft dapper een stokje zwerfafval mee geprikt en bij het CDA Duiven maakte ze het een heuse campagne-item door 24 februari voor volk en vaderland, of in ieder geval voor de bewoners van Duiven hun aandeel te leveren. Politici ontpoppen zich als heuse zakkenvullers. Waar hebben we dat meer gehoord? Maar de eerste spontane actie van politici in spé kwam toch echt van de PvdA Duiven. Al in januari 2018 hebben ze de vuurwerkresten bij de muziekkoepel in Groessen even verwijderd. Kleine moeite, groot plezier.

 

 

Je verbinden aan Go Clean de Liemers is hot en dat hebben de dames maar al te goed door.  Ze hebben gelijk, want je moet het ijzer smeden wanneer het heet is. Het is misschien nu hot, maar is dat volgend jaar nog zo? Goed ze hebben bereikt dat Duiven zich heeft aangesloten bij de statiegeld alliantie om in blikjes en plastic flesjes van statiegeld te voorzien. Een heel goed initiatief vind ik. Zullen de politici volgend jaar ook nog in de rij staan voor een dagje meelopen met Go Clean? Of misschien zijn het echte zakkenvullers en fatsoeneren ze dan af en toe een parkje of straatje buiten het oog van de media?

 

21 maart, het begin van de lente en natuurlijk de gemeenteraadsverkiezingen. Een frisse raad zal aan de slag gaan voor de komende vier jaar. Maar als we 21 maart 2019, 2020 en 2021 nu eens gebruiken om Duiven van een voorjaarsschoonmaak te voorzien. Dan zal bij de volgende verkiezingen, pakweg maart 2022 een debat over zwerfafval niet meer nodig zijn. Als kandidaat raadslid voor de PvdA zou ik politici van alle partijen willen oproepen om de komende raadsperiode het begin van de lente te begroeten met een gezamenlijke zwerfafvalactie. Lekker aan de slag met elkaar. Om aan te sluiten bij de missie van Go Clean Liemers die Duiven zwerfafvalvrij willen hebben, roep ik al raadsleden op om te laten zien dat ze echte zakkenvullers gaan worden.  Wij willen geen ‘zwerfie’ meer zien.

 

Meer PvdA Duiven ga naar de website

Facebook, volg de link

 

 

About the Author

Duivenaar

Gewoon een Duivenaar in Duiven. Hier wonen, leven, wandelen, kijken, genieten, een mening hebben, verbazen of zelfs boos worden. Daar schrijf ik over de komende tijd. Vind je dat ook leuk, reageer als je wil of abonneer je op dit Duivenblog. Je krijgt dan automatisch bericht via je email. Direct reageren mag ook: sprakeloosistiti@gmail.com. Misschien komen we elkaar wel tegen, hier of ......in Duiven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *